Laddar redan inför fotbolls-VM 2018….

fotbolls-vmJag har ju redan berättat att jag tänker vara på plats in fotbolls-EM i Franrike i år. Jag har inte bokat något ännu, men på något sätt ska jag ta mig dit i alla fall. Det gör mig även fundersam på att åka till fotbolls-VM i Ryssland 2018. Det hade varit så coolt! Jag har aldrig varit på ett fotbolls-VM, så det skulle vara riktigt spännzande. Jag var ju sugen redan på att åka till Brasilien vid förra VM, men tid och pengar var det rätt ont om då. Det borde bli smidigare att ta sig till Ryssland, flyg går ju frekvent från Stockholm så det kanske inte behövs en lika stor investering för att ta sig dit.

Förra gången kom ju inte Italien ens till slutspel, trots att man hade med Antonio Candreva från Lazio i mittfältet. På fotbollsvm.se kan man se en översikt över Italiens VM-trupp i Brasilien 2014 och då var det endast en spelare från Lazio med.

VM i Ryssland kommer att bli herrarnas 21:a VM-turnering och till denna kommer flera nya arenor att byggas. Städerna som VM kommer att sapelas i blir Moskva, Sankt Petersburg, Kaliningrad, Kazan, Samara, Saransk, Jaroslavi, Nizjnij Novgorod, Sotji, Rostov-na-Donu, Krasnodar, Volgograd och Jekaterinburg. Jag tror det blir lättast att ta sig till Moskva eller Sankt Petersburg, då mest frekventa resor går dit. Även att det hade varit kul att se Sotji och Olympiastadion. Undrar om det kommer att bli en lika kontroversiell händelse som OS i Sotji var, då det ryktades om mutor och korrumption. Förmodligen lär det bli det, men jag struntar lite grann i vilket. Visst många kommer att dra fördel och gynnas, medan andra missgynnas. Men det är ändå en världshändelse och jag vill vara där. Även att det hade varit bättre om de andra arrangörskandidaterna fick chansen, däribland Belgien, Nederländerna, England, Spanien och Portugal.