Giuseppe Signori – världsklass!

Giuseppe_SignoriJag vill återigen rikta en hyllning, fast denna gång inte lika tragisk som den till Gabbo. Istället vill jag vända blicken åt Giuseppe Signori, en fantastisk fotbollsspelare som spelade för SS Lazio på 90-talet. Under sina fem år spelare han 152 matcher för SS Lazio där han gjorde totalt 107 mål. En fantastisk bedrift. Han är faktiskt en av de bästa målgörarna i Serie A genom tiderna. På 352 matcher gjorde han 189 mål och vann skytteligan för Serie A tre gånger.

För övrigt har han även vunnit skytteligan två gånger i Coppa Italia.

Giuseppe Signori kallas även för Beppe och är född 17 februari 1968 i Alzano Lombardo. Han spelade i lägre divisioner först och kom sedan att debutera i Serie A 1991/1992 när hans lag Foggia gick upp. Efter något år gick han över till SS Lazio, vilket tyvärr var före storhetstiden med Sven-Göran Eriksson vilket innebar att han inte fick uppleva framgångarna då han gick över till UC Sampdoria och sedan till Bologna FC. Där gjorde han också en hel del mål, även om han inte nådde upp till siffran under tiden i SS Lazio. Men väl 68 mål på 147 matcher hann han med.

Däremot hann han bara med att göra 7 mål i landslaget,, som han spelade 28 matcher med. Under hela sin karriär hann han med 541 matcher i de inhemska ligorna och 232 mål. Han lämnade sin aktiva fotbollskarriär 2006 efter att även ha spelat i Grekland och Ungern. Där spelade han i Irakis respektive Sopron. I Italien hann han med seniorlagen AlbinoLeffe, Piacenza, Trento, Foggia, Lazio, Sampdoria och Bologna. I juniorlaget spelade han i Inter.

Giuseppe Signori är en av mina absoluta favoriter när det kommer till fotbollsspelare, trots den betting skandal han var med om 2011, då han och två andra före detta spelare arresterades för att ha fixat matcher. Han förbjöds från all fotbollsrelaterad aktivitet under 5 år framöver.

Trist att det blir så. Hade nog varit duktigt irriterad om jag själv spelat, vilket jag inte gjorde just vid den tiden. Numera spelar jag ibland på Europatipset, vilket jag läste om på vinstraden.se och som finns hos Svenska Spel. Annars har jag mest spelat på matchvinnare och resultat direkt hos spelbolagen.