Den idealiska fotbollskvällen

ölFör en tid sedan upplevde jag en av de bättre fotbollskvällarna, allt var perfekt – Lazio i vinnarposition, ölen kall, popcornen serverade och en riktigt stor måltid uppdukad. Givetvis bestående av allt flottigt man kan tänka sig – glaseradedede ribs, pommes, chicken wings och såser av en mängd olika slag. Om man inte är på plats på matchen är det ett måste med dessa ingredienser!

Det fick mig att fundera lite. Vad skulle jag välja – att vara på plats i under en regnig och småtråkig match eller att sitta med polarna framför tv-rutan och hinka öl? I en varm skön soffa med allt gott man vill ha framför sig. Svårt att säga, men jag hade nog ändå föredragit att vara på plats. Även om Lazio skulle förlora. För att vara med där bland supportrarna är helt fantastiskt tack vare den härliga stämningen. Visst, nu är jag väl medveten om att en del supportrar kan ställa till bekymmer – jag har ju själv skrivit om bråk före en match. Men ändå, den känslan, när spelarna kommer in på planen och man förbereder sig mentalt för att se sitt favoritlag vinna tillsammans med tusentals andra. Inte ens en öl kan väga upp detta.

Jag planerar att dra till Italien för att se Lazio på plats. Har ju givet gjort detta innan, men det var nu ett bra tag sedan. Helst vill jag se dem möta Roma eller Inter, men kanske jag får ta vad jag får. Och förhoppningsvis får jag polarna med mig. De är i och för sig inte lika intresserade som jag, men ett par dagar i Italien är ju ändå inte fel. Pizza, och öl och snygga brudar. Det kan ju aldrig bli fel? Kommer att dra själv om jag inte får med mig någon, ibland är det nästan roligare för man träffar alltid trevligt folk på plats.

Polarna lär vara mer intresserade av att åka till Fotbolls-EM. Det är i och för sig jag också. Har kollat in fotbollsem.net för att se om det finns tips på att ta sig dit då jag kom in på sidan då jag ville läsa om Italienska landslaget. Tyckte den den verkar rätt sjyst om man tänker spela på matcherna. Det lär ju bli att lägga några matchspel inför sommarens matcher. Såg att det finns odds på Irland-Sverige och Belgien-Italien redan nu. Hur kan Belgien vara favorittippade över Italien??? Vi vet ju redan nu att det blir Italien som vinner EM 😉